Yeni,Yine,Yeniden..

Galatasaray'ımız 2009-10 sezonu öncesi son senelerdeki "Transferde taraftarı mutlu etme" politikasını sürdürüyor.Haldun Üstünel ve ekibi bu sene de iyi işler çıkarttılar şu ana dek.En başta bırakın Galatasaray'ın hocası olmayı..Frank Rijkaard'ın İstanbul'a ayak basması bile büyük bir devrimdir Türk futbolu adına.Nitekim o adam şimdi Galatasaray'ın Hocası..Şu anda Türkiye'de yönetimin hocanın işine karışması polemiğini sona erdirebilecek tek adam..Galatasaray yönetimi herhalde ders çıkarmaya başladı geçmişten.Her şey bir yana benemeği geçen herkesi gözlerinden öpüyorum.Gelelim oyuncu transferlerine..




Öncelikle sezon bitmeden Atletico'nun kalecisi Leo Franco ile anlaşıldı.Franco'yu devamlı izleme fırsatım olmadı.Herkesin aklında Galatasaray UEFA Kupası'nı alırken Mallorca'yı 4-1 ve 2-1 'lik skorlarla yendiği maçlar var.O maçlarda Mallorca kalesini koruyordu.Özelikle ilk maçta bizden yediği 3 aşırtma gol ile kafalarda soru işareti bırakmıştı.Fakat sonrasında Atletico'da gösterdiği performans ile Arjantin Milli Takımı'na kadar yükseldi.Bekleyip göreceğiz.Tek bildiğim 1 maçta üzerine gelen 5 toptan 4'ünü "rakip oyunculara doğru" sektiren De Sanctis'ten iyi olduğu.Böyle dönemlerde " Ah Mondi Vahh Mondi" diye bağırasım geliyor...








Sonra yine Beşiktaş'ı şaşırtan şok bir hamle ile Beşiktaş'ın kaptanı ve milli takımın değişilmezlerinden Gökhan Zan ile anlaştığımızı öğrendik.Çevremdeki çoğu insan göre bu transferin hiç bir anlamı yok."Emre Güngör 2'yi aldık..Tam bir Cam Adam..Sakatlanıp durur" vb..lafları sağdan soldan duyar oldum.Fakat ben bu transferin iyi yönlerini ele almak istiyorum.

1-Bedelsiz bir transfer..
2-Eğer formundaysa beğenmeseniz de Türk pasaportu taşıyan en iyi 2 stoper'den biri ,ki diğeri de Servet'tir..
3-Yabancı kontenjanını doldurup Meira gibi yüreğimiz ağzımızda maç izleyeceğimize tanıdığımız bildiğimiz bir stoperi izleyeceğiz..
4-Beşiktaş gibi bir rakibin elinden en iyi defansını deyim yerindeyse "Çalmak" büyük bir politik hamledir..

Sounuç olarak ben Gökhan Zan'a güvenen tayfadanım.Servet Marsilya'ya gidecekse yanına kaliteli bir stoper alınırsa Galatasaray'da 2.Ayhan Akman olur..Kalıcı olur..





Gelelim benim en beğendiğim transfere..Haldun Üstünel dün gece geç saatlerde yine yapacağını yaptı..Oldum olası kanattan çalımlarla ilerleyen ve 2 güzel hareket yapmadan topu vermeyen futbolculara bayılmışımdır.Abdul Kader Keita da bu futbolcu tarzına tam uyan bir adam.Lyon'un 2 sene önce büyük paralar ödeyip aldığı bu adamı biz nası aldık bilmiyorum ama yerinde bi transfer olduğu kesin.En azından artık sağ tarafta bir adamımız oldu.Ayrıca Keita sol kanat ve forvette de görev yapabiliyor.Arda Turan'ın iyi sorumluluk alması halinde Keita ve Kewell harikalar yaratabilirler..


Şu ana dek olan oyuncu transferleri beni tatmin ediyor.Fakat tek bir dileğim var..Ne olur SAĞ BEK ALIN !! Sabri'yle , Uğur'la bu iş olmaz ! Galatasaray'ın en büyük eksiği Sağ Bek'tir !! Başarılı takımlara baktığınızda göreceksiniz bek'i kötü olan ama başarılı olan takım yok..Ama Türkiye'de yönetimler bunu anlamak istemiyor..Umarım yine çok geç olmaz..

Sevgiyle Kalın...

Abdul Kader Keita !!!

" fenev, zenci sevev. "